Kitaplaştırılan projede Şalom Dergi Editörü Suzan N.Tarablus’un bir hikâyesi de yer alıyor.
2015 yılında 94,9 Açık Radyo ve Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, ‘Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor’ sloganıyla herkesi kendi hikâyesini anlatmaya davet etti. Merkeze ulaşan yüzlerce hikâye Murat Gülsoy, Güven Güzeldere, Ömer Madra ve İlksen Mavituna’dan oluşan seçici kurul tarafından ön elemeden geçerek yazar, şair ve akademisyenlerden oluşan bir editör ekibi tarafından yayına hazırlandı.
Seçilen 102 yazardan 116 öykü Açık Radyo’da seslendirildi. Ardından Can Yayınları tarafından basılarak kalıcı olması için kitap haline getirildi. Hepsi de Türkiye’nin hikâyeleri olan öyküler kitapta aile, aşk ve delilik, yoksulluk, toplumsal ve kültürel kimlik, hayvanlar, köy ve taşra, ölüm, şehir hayatı, toplumsal ve siyasal olaylar, yardımlaşma ve dostluk gibi başlıklar altında toplandı.
Şalom Dergi Editörü Suzan N. Tarablus’un dedesini anlattığı ‘Abdullah Abigadol’ başlıklı bir öyküsünün de yer aldığı kitaba ayrıca dergi yazarlarından Lolita Haleva da bir hikâyesi ile katkıda bulundu.
Kitabın tanıtımı 2 Haziran Cuma günü, Nâzım Hikmet’in 54. ölüm yıldönümü vesilesiyle Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.