Büyükada Sinagogu yaza hazır

Toplum
5 Haziran 2017 Pazartesi

Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu, 5777-2017 yılı yaz sezonunu bu hafta açıyor.

Sezona hazırlanırken tüm bakımları özenle yapılan Hesed Le Avraam Sinagogu bu yıl faaliyetlerini Rav Albert Gerşon önderliğinde değerli hazanlar ve  gençlerin yer almasıyla daha da gençleşen idare heyeti ile el ele vererek yürütüyor.

17 yıldır Ortaköy Etz Ahayim Sinagogunda hazan yardımcısı olarak görev alan Rav Albert Gerşon, özveri, titizlik ve bağlılıkla yaptığı çalışmalarını 2017 yaz sezonundan itibaren Hesed Le Avraam Sinagogunda devam ettirecek.

Rav Albert Gerşon’un eşi Ayda Gerşon da Haziran itibarıyla sezonu açacak Büyükada Sinagogu Eli Ovadya Mikvesinde Estella Nakri ile birlikte talep eden kadınlara yardımcı olacak. Hesed Le Avraam Sinagogunda Tora sohbet geceleri, talep üzerine hafta arası kadınlara açıklamalı Tora konuşmaları, Talmud Tora eğitimi, eğlence ve müzikli geceler, seudalar, Bar-Mitsva ve Bat-Mitsva faaliyetleri okullar kapanmasıyla başlıyor.

Faaliyetler hakkında gerekli bilgilendirmelere sinagogun e-posta grubundan ve sinagog bahçesindeki duyuru panosundan ulaşmak mümkün. Seuda ve kutlamalar için gün almak, mikve randevuları, mikve bilgi talepleri, bayram ve özel günlerin uygulamalarının yayınlandığı mail grubuna üye olmak için, sinagog yöneticilerine başvurmak veya halila’daki telefon numaralarından sinagogu aramak gerekiyor.