Filistinliler sinema setini İsrail yerleşimi sandı

Samaria Batı Şeria’da film seti için kurulan karton yapıları İsrailli yerleşimcilerin yeni bir üssü zanneden Filistinli aktivist Nazmi Salman yetkililere yanlış alarm verdi.

Dünya
8 Haziran 2017 Perşembe

Salman’ın yeni bir İsrail yerleşimi inşaatı zannettiği inşaat, bir çocuk filmi için kurulan film setinden başka bir şey değildi.  Salman, Filistin Yönetimine gönderdiği mesajda bir grup İsrailli yerleşimcinin Samaria kentinde yeni bir yerleşim için çalışmalara başladıklarını, seyyar evler inşa ettiklerini duyurdu.   

Salman’ın yanlış anlamasının bir nedeni de Kirbet Şahada kasabasında kurulan film setinin Nofim adlı İsrail yerleşiminin yakınlarında olması idi. Salman Nofim yerleşiminin genişleme çalışmaları yaptığını sandı.

Salman’ın mesajı bir anda internette de yayılarak Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından da kaynak gösterilerek haber oldu. Ancak gerçek anlaşılınca 11 çadır, karton evler ve RV kamyonlardan oluşan ekibin 2018’de vizyona girecek çocuk filmini çektiği anlaşıldı.  

Samaria Bölgesi Yerleşimler Başkan Yossi Dagan, basına, söz konusu çocuk filminin Filistin bölgelerinde İsrail çocuk sinemasını yaygınlaştırmak için çekildiğini belirtti.

 

 

Filmin kadro ve teknik ekibi...