Üst düzey Filistinli yetkili: Batı Duvarı, İsrail’in egemenliğinde kalmalı

Filistin Yönetimi yetkilisi Jibril Rajoub, herhangi bir barış anlaşmasında Batı Duvarının İsrail egemenliğinde kalmasını Filistinlilerin kabul etmeleri gerektiğini ancak Tapınak Dağı için bu durumun söz konusu olmayacağını belirtti.

Dünya
7 Haziran 2017 Çarşamba

İsrail TV kanalı Kanal 2’de bir röportajda Rajoub, “Batı Duvarının Yahudi egemenliği altında olması gerektiğini anlıyoruz, ancak Tapınak Dağı bizimdir” dedi.

Rajoub, ABD Başkanı Donald Trump’ın, hem Filistin’e hem de İsrail’e bir “fırsat” sunduğunu belirtti.

Aynı zamanda Filistin Futbol Federasyonu ve Olimpiyat Komitesi başkanı olan El Fetih Merkez Komitesi üyesi Rajoub, “Trump, nihai anlaşma ile her iki halkın acısını sona erdirmek için net hedefler ile geliyor. Bence bu benzeri görülmemiş bir girişim” yorumunu yaptı.

Rajoub röportajda ayrıca, “Filistin tarafında barış için bir ortağın var” ve “Her iki ülke halkı için tarihi bir karara varmak, iki ülke, iki devlet önemli. Bugün yapmalıyız, yarın değil” sözleriyle görüşlerini ifade etti. Rajoub, 1993 Oslo Anlaşmaları imzalandığından beri şiddeti kınadığını hatırlattı.

Ancak, 1970 yılında Hebron yakınlarındaki bir ordu otobüsüne el bombası attığı gerekçesiyle İsrail cezaevinde on buçuk yıl geçirdiği geçmişi ile gurur duyuyor. Rajoub, daha önce Filistin Yönetimi için kilit önemi olan Filistin Koruyucu Güvenlik Gücünü yönetti.