GKD: “Spora yüklediğimiz anlam gençliğe yüklediğimiz anlam ile ikiz kardeştir”

Yıllardır spor yolu ile gençlere ve miniklere ulaşan ve onların sosyal açıdan gelişmesini ilke edinen GKD bu yıl da kış sezonu başarı ile tamamladı.

Toplum
7 Haziran 2017 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta dernek salonlarında gerçekleşen madalya töreninde sporcular ve veliler büyük ilgi gösterdi. Baba-oğul basket maçı duygusal anların yaşanmasına sahne olurken geçtiğimiz hafta yapılan karşılaşmalar ile spor sezonu finale yaklaştı.

GKD Başkanı Doğan Yıldız, “Spor dünyası hayat oyununun klasik bir örneğidir. Takdiri kimin aldığının önem taşımaması nerede ise imkânsız iken kişisel başarının yerini takım oyununun kazanması, disiplin ve şeffaflık sporun olmaz ise olmazıdır. GKD spor ile bütünleşerek iç dinamiğin canlı tutulmasını, teknoloji ile donanımlanmayı, bir fikir platformu oluşturmayı hedef aldık. Çocuklarımız ile gurur duyarken ailelerinin aidiyet duygusu ile derneğe sahip çıkmalarını hedefledik. Bu yıl oldukça büyük değişiklikler yapıldı. Tek üzüntümüz Yoel Ülçer Spor Şenliğini elimizde olmayan sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kalmamız oldu. Umarım bu çok kapsamlı ve anlamlı proje gelecek yıl devreye girer. Odağımız varacağımız nokta olsa da, hedefimiz bu yolda yaşadığımız deneyimlerdir” dedi. Spor sorumluluğunu özveri ile yüklenen Albert Papo konu ile ilgili görüşlerini şöyle bildiriyor:z

“Aynı çatı altında hep beraber spor yapan, basketbol sevgisini tadan gençlerimizin, çocuklarımızın bir sene içinde ne kadar yol kat ettiklerine şahit olduk. Her hafta kendilerini daha da geliştirdiler. En son bölümde de daha büyük yaş grubundaki çocuklarımız All Star turnuvasıyla hem bizleri, hem ailelerini, hem de cemaatimizi gururlandırdı. Bu konuda desteklerinden dolayı tüm yaş gruplarıyla sabırla yıllardır ilgilenen büyük koç Yılmaz Hocamıza ve ekibine, çocuklarımız beraber spor yapsın diye dernek çatısı altında çocuklarımızı buluşturan tüm anne ve babalara ve destekleri için GKD yönetim kuruluna teşekkür ederim.”

Yılmaz Hoca ise düşüncelerimi şöyle ifade ediyor: “Birçok altyapı takımını ve oyuncuları spora teşvik ederek kaliteli organizasyonlar yapan Feryap Asya Ligi bu yıl GKD’ye de ev sahipliği yaptı. Yüzlerde sporcuya mücadele etmeyi takım halinde çalışmayı öğreten ve gerçek bir basketbolcunun yaşadığı deneyimleri yaşatan Feryap Asya Ligi ‘inde GKD basketbolcularının son derece başarılı bir şekilde derneği temsil ettiklerimi düşünüyorum. Bu ilk senemizde sporcularımızın beklenenden daha iyi bir performans sergilediklerini hep birlikte gördük. Böylece sporcularımız kendilerinden yaşça küçük olanlara da birer örnek teşkil ederek gelecekte onları desteklemiş oldular. Destekleyen herkese sonsuz teşekkürler dileriz. Ayrıca üç sporcumuzun da All Star takımına seçilmiş olmaları memnuniyet verici. Bu ve bunun gibi sportif etkinlikler çocuklarımızı motive etmekte.”