“Hep birlikte L’Chaim”

Alef Gençleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri gösteri ile ilgili bizleri bilgilendirirken aynı zamanda duygularını da paylaştılar.

Toplum
7 Haziran 2017 Çarşamba

Yaşamı kişinin doğumu ile ölümü arasında geçen süre olarak tanımlarız. Peki, her yaşam birbiriyle denk midir? Bir tarafta hayatını büyük bir amaca adayıp, başkalarının gereksinimlerini kendilerininkinden çok daha üstün tutup bir mum gibi çevresini aydınlatırken tükenen yaşamlar olduğu gibi; diğer tarafta ilk ve son nefesleri arasında kendinden başka birine faydası olacak hiçbir faaliyette bulunmamış kişiler görmek mümkündür. Bu iki tarafın da sahip olduklarına aynı isim verilir: ‘Yaşam’. Kişinin yaşamını özel kılan; diğerlerinden ayrılmasını sağlayan unsur ise o yaşama neler sığdırdığıdır.

Peki, bir Yahudi birey yaşamına neler sığdırır; doğar, erkek ise Brit-Mila olur, kız ise Simchat Bat’la ismi onurlandırılır, 12 ve 13 yaşlarına geldiklerinde Bar/Bat- Mitsva yapar, Tanrı’ya ibadet eder, mitsva yapar, evlenir, çocuk sahibi olur ve neslinin devamını sağlar. Biz de Alef Gençleri olarak size bir Yahudi’nin yaşamında nelere yer verdiğini, Tanrı’sı ile arasındaki bağı dans ile anlatmaya çalıştık. Biz; yaşları 10 ile 23 arasında olan dansçıları, koreografları, sahne arkası ekibi ve görünmez kahramanlarından oluşan 100 kişiyi aşan kocaman bir aileyiz. Bu takımdaki herkesin kendi akışında bir hayatı var; okula giden, işe giden, projesi, ödevi, sınavı olan ve bir yandan da bu gösteriye gönlünü verip canla başla çalışan 100’ü aşkın genç…

‘L’Chaim’ adlı gösterimiz genç koreograf ekibimizin 2016 Eylül’ündeki çalışmaları ile başladı. Koreografiler çıkarıldı, öğretmenlere dansları öğretildi. Aralık ayında ise uzun saatler süren provalar başladı. Alef Gençlerinin yaşamının yoğun akışının yanında dans provaları da yerini aldı.

Arjantinli koreografımız İlai Szpiezak’ın enerjik ve keyifli dansları ile bize katkısı gösterimizin çok önemli bir parçası oldu. Hiç bitmeyen enerjisi ile hem şovumuza hem de bize renk kattı. ‘İzzet Bana & Estreyikas d’Estambol’un da danslarımıza şarkılarıyla eşlik edecek olması ayrıca heyecan verici.

Bu yolda emek vermiş gençlerimiz için alabilecekleri en güzel ödül de siz değerli okurlarımızın orada bulunup onları alkışlaması olacaktır.

Her bireyin yaşam döngüsü benzer görünse de yaşamı özel kılacak şey, o kısa döngüye neler kattığı, yaşamını nelerle ve kimlerle renklendirdiğidir. Sadece bir birey olarak değil, topluluk olarak hareket edebilmek ve başkalarının yaşamlarına da dokunmak hayatı özel ve nitelikli kılar.

Aylarca emek verdiğimiz gösterimizde bizi yalnız bırakmayacağınıza inancımız sonsuz. Alkışlarınızla bizi onurlandırmanızdan keyif alacağız.