Katar: “Masada çözmek istiyoruz”

Suudi Arabistan dahil yedi ülkenin ‘teröre destek verdiği’ gerekçesiyle diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldığı Katar’dan açıklama geldi.

Dünya
7 Haziran 2017 Çarşamba

Katar, bu ülkelere misilleme yapmayacaklarını ve Kuveyt’in arabuluculuk yapmasını kabul edeceklerini duyurdu. Katar Dışişleri Bakanı El Tani “Kardeş ülkelerle (durumu) kızıştıracak önlemleri hayata geçirmeyeceğiz. Bu konu görüşme masasında şeffaf ve adil yolla çözülmeli” dedi. Tani “Gerilimi yükseltmiyoruz. Bunu bilgece halletmeye çalışıyoruz. Aynı düzeyde karşılık vermedik” ifadelerini kullandı. Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya ve Maldivler hafta başında Katar ile diplomatik bağlantıları kestiklerini ve Katar ile ulaşım bağlantıların kapattıklarını duyurmuştu.

LİBERMAN:  “İSRAİL İÇİN FIRSAT”

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin, kendilerine “Arap ülkeleriyle radikal İslami teröre karşı iş birliği yapmak için büyük fırsat sunduğunu” söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, parlamentoda konuşan Liberman, “Radikal İslami terör korkusuyla Katar’la ilişkilerini kesen ülkeler, İsrail’e, Arap ülkeleriyle radikal İslami teröre karşı iş birliği yapmak için büyük fırsat sunuyor. 

Arap ülkeleri bile bu bölgedeki riskin İsrail değil, terörizm olduğunu anladı. Bu durum iş birliği için fırsat” ifadelerini kullandı.