Altı Arap ülkesi, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti

Ortadoğu’nun en etkili Arap ülkelerinden Suudi Arabistan başta olmak üzere, Mısır, Bahreyn , Libya , Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri, terörü desteklediği iddiası ile Katar ile olan tüm taşıma anlaşmalarını iptal etti ve Katar diplomatlarının ülkelerini terk etmelerini istedi.

Dünya
5 Haziran 2017 Pazartesi

Altı ülkenin ortak aldığı kararın içeriğinde yer alan açıklamada, Katar yöneticileri terörist görüşlere sahip Müslüman Kardeşler, IŞİD ve El Kaide’yi desteklemekle suçlandı. 

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’nın belirttiğine göre Katar, şiddetti benimsemiş birçok örgüte destek vererek Libya, Mısır, Suriye, Irak ve Yemen’deki bir çok siyasi hareketin arkasında yer alıyor.  

Suudi Arabistan kanalı  ayrıca isim vermeden Katar’ın en büyük uluslararası kanalı El Cezire TV’sini de söz konusu ideolojileri yaymakla suçluyor.   

Açıklamanın El Cezire’yi kasteden ifadeleri  şöyle: “Katar birçok terörist grubu koruma ve kollama politikası ile  bölgedeki huzuru tehdit etmekte, söz konusu örgütlerin söylem ve mesajlarını sahip oldukları medya yolu ile devamlı olarak yaymaktadır.”