Filistinli bebeğe İsrailli süt anne

Hebron’da yaşayan Filistinli genç çift büyük bir trafik kazası geçirdi. Babanın hayatını kaybettiği kazada, ağır yaralı olarak İsrail’in Hadasa Hastanesine kaldırılan annenin dokuz aylık bebeğine İsrailli pediatri hemşiresi gönüllü süt anne oldu.

Dünya
5 Haziran 2017 Pazartesi

Hemşire Ula Ostrowski-Zack, acil servis mesaisi boyunca dokuz aylık bebeğe süt verdi. Bebeğe süt veren hemşireyi görünce  şaşkınlığını gizleyemeyen bebeğin teyzelerine Hemşire Zack’in cevabı ise son derece insancıldı: “Her anne aynısını yapardı.” 

Geçtiğimiz cuma günü Yaman adlı bebeğin anne babası arabaları ile 60 numaralı yolda bir otobüsle çarpıştı. Baba olay yerinde hayatını kaybederken kemer takmayan Filistinli anne başından ağır yaralandı. 

Hafif yaralanan bebek ise hastanenin pediatri bölümünde kontrol edildi ve sağlığının iyi olduğu saptandı. Doktorlar karnı aç bebeğe biberonla mama vermeyi denedi ancak küçük hasta bunu istemedi. Hemşirelerden yeni doğum yapmış olan Ula Ostrowski-Zack, bebeğe süt vermeye gönüllü oldu ve gün boyunca küçük Yaman  beş defa  anne sütü içti.  

Yaman’ın annesinin durumu ciddiyetini koruyor. 

Hemşire Zack bebeğin durumunu ve  anne sütünden başka hiçbir şeyi yemediğini Facebook’ta paylaşınca iki saat içinde İsrail’de  binlerce kişi paylaşımı beğendi ve onlarca kadın süt vermeye gönüllü oldu. Hatta bir kadın İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentinden güneyindeki Hebron’a  gelmeyi bile kabul etti.