Minix minikleri GKD’de velileri büyüledi

4 Haziran’da Göztepe Kültür Derneğinde sene sonu gösterilerini gerçekleştiren Minix anaokulu öğrencileri zaman kapsülü ile anne babalarını Yahudi tarihine götürdü.

Sami AKER Toplum
4 Haziran 2017 Pazar

 Nuh peygamber ve dünyayı saran büyük seli dramatize eden minikler çeşitli hayvan kılıklarına girdikleri gösterinin bu bölümünü, İngilizce olarak gerçekleştirdiler.

Gösterinin diğer bölümlerinde Davut Peygamber ile canavar Goliat’ın mücadelesi ve Davut’un basit bir sapanla canavarı nasıl alt ettiği sahneye kondu. Diğer bir skeçte de Süleyman Peygamber’in adaletini anlatan ünlü ‘iki anne ve bebek’ hikayesi anlatıldı. Miniklerin sahneye koyduğu gösteriler arasında  geleneksel Yahudi düğünü, şarkı ve dansları da vardı. Minix çocukları  Batı Duvarı ile dekore edilmiş sahnede Yahudi tarihine yolculuk dışında, günümüzün şarkıları ile de dans gösterileri yaptı.

Micheal Jackson’dan Earth, Abba’dan Mamma Mia, Boney M’den By The Rivers Of Babylon, Carole King’ten You Have Got A Friend, Britney Spears’tan Baby One More Time miniklerin dans gösterileri arasında idi.Miniklerin gösterisini, tüm sene boyunca  çalıştıkları etkinlikler olan  İngilizce eğitimi, ritim çalışması, drama  ve modern dans  eğitiminin  başarılı bir sonucu olarak değerlendirmek gerekir. En büyüğü beş yaşında olan yuva öğrencilerinin böylesi bir gösteriyi sahneye koyması son derece  etkileyici idi.

Doli Levi yönetiminde Minix eğitim kadrosunun en az  minikler kadar bu başarıda payı olduğunu söylemek de yanlış olmaz.