ABD’de Yahudi gruplar Trump’ın iklim anlaşmasından çekilmesini eleştirdi

Yahudi grup RACRJ hahamlarından Rav Dov Pesner basına verdiği yazılı bir açıklamada, Trump’ın iklim anlaşmasından çekilme kararının sonuçlarının gelecek nesilleri etkileyeceğini belirtti.

Dünya
2 Haziran 2017 Cuma

Rav Penser, Trump’ın kararını “Küresel iklim değişikliğinde üzerine düşen ahlaki sorumluluktan kaçma” olarak yorumladı. Penser oluşacak fiziksel zararın dünyanın geleceği için tehlike arz ettiğini ifade etti.  

Gelişmekte olan ülkelere yardım yapan Amerikan Yahudi Dünya Servisi (American Jewish World Service) de yaptığı açıklamada insan eliyle yaratılmış küresel ısınmanın hali hazırda dünya iklimini olumsuz etkilediğini belirtti. Alınmayan tedbirlerin gelecekte  sel baskınlarına ve fırtınalara yol açacağını belirten kurum, küresel iklim değişikliğimden en çok zara göreceklerin de gelişmekte olan ülkeler olacağını ifade etti.  

 ABD Başkanı Donald Trump, 2015 Paris Anlaşması’ndan en büyük mali yükü ABD’ye yüklediği için çekileceğini açıklamıştı.   

Trump şöye konuşmuştu: “İklim ve çevre konusunda son derece duyarlı biri olarak ABD’nin bu kadar, adeta cezalandırırcasına haksız bir mali yükün altına girdiği anlaşmaya destek vermeye vicdanım el vermiyor.”