‘Trump toplantıda Abbas’a bağırdı’ haberi doğru çıktı

Londra kaynaklı Arapça yayın yapan haber sitesi al-Araby al-Jadid’in bildirdiğine göre, Filistin lideri Mahmud Abbas, son buluşmalarında ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine bağırdığını itiraf etti.

Dünya
1 Haziran 2017 Perşembe

Geçtiğimiz ay İsrail ve Batı Şeria’yı ziyaret eden Trump, Mahmud Abbas ve Filistin Yönetimi ile de bir toplantı yapmış, İsrail basını söz konusu buluşmada Trump’ın Abbas’a çıkıştığını, sesini yükselttiğini belirtmişti. Ancak haber Filistin kaynakları tarafından yalanlanmıştı. 

Filistin Yönetim Komitesinde konuşan Abbas, Trump’ın bir ara sinirlenerek kendisine bağırdığını belirtti. Abbas ile Trump arasındaki tartışma daha evvel haberi veren İsrail’in Kanal 2 TV’sinde şöyle yansıtılmıştı. 

(Trump, Abbas’a sesini yükselterek konuşuyor): “Sen beni Washington’da yanılttın. Orada iken barışa olan bağlılığından inancından bahsediyorsun. Ancak İsrailliler bana  senin  şiddet eylemlerine destek verdiğini belirtti.”  

Kanal 2 haberinde Trump’ın sesini yükseltmesinin Abbas’ı şoke ettiğini, uzun bir sessizlik yaşanmasının ardından, her iki heyetin üyelerinin tekrar söz almakta zorlandığını bildirmişti.