Pera Müzesinde iki sergi

Çiftdüşün: Çiftgörü’ ve ‘José Sancho: Erotik Doğa’

Tuna SAYLAĞ Sanat
31 Mayıs 2017 Çarşamba

Pera Müzesi, sezona iki yeni sergiyle devam ediyor: ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ sergisi metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgularken, ‘José Sancho: Erotik Doğa’ sergisi kendine has kavramsal üslubuyla Kosta Rika sanatında önemli bir yer edinen José Sancho’nun heykellerini bir araya getiriyor. Her iki sergiyi de 25 Mayıs– 6 Ağustos tarihleri arasında gezebilirsiniz. İlk serginin küratörlüğünü Alistair Hicks, diğerininkini ise María Enriqueta Guardia-Yglesias üstlenmiş.

www. peramuzesi.org

 

‘Usta Eller’ fotoğraf sergisi  Profilo Avm’de

FOCUS GRUP, ‘USTA ELLER’ fotoğraf projesiyle 6 Haziran’dan itibaren Profilo AVM’de. Jil Pardo, Nil Kohen, Ester  Özşardaş, Cem Koronel, Özlem Bora, Tania Sisa, Sara Kohen, Ayşen Soysal Aratemür, Eliz Reyna ve Tufan Teksoy’dan oluşan fotoğraf ustası grup, bu projede, birçoğu kaybolmakta olan 16 mesleği ustalarıyla birlikte şehir içi ve dışında fotoğrafladı.

 

HAYDARPAŞA KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Haydarpaşa Kitap Günleri, 3-11 Haziran günlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek. Dokuz gün sürecek 9. Kitap Günleri’ne bu yıl 200’e yakın yayınevi katılıyor. Etkinliğin bu yılki onur konuğu ‘Parasız Yatılı’ ile Türkiye edebiyatına büyük katkı sağlamış olan ünlü yazar Füruzan. Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a takdim edilecek. Kitap Günleri’nde bu yıl 180 yayınevi, 16 STK, 28 bireysel yazar yer alacak.  835 sanatçı ve yazarın imza günü yapacağı etkinlikte, 86 söyleşi yapılacak. Ayrıca atölyeler ve film gösterimleri yer alacak.