Lübnan’da İsrailli aktristin oynadığı film protesto edilmek istendi

İsrail karşıtı BDS örgütünün, İsrailli aktris Gal Gadot’un başrolünü oynadığı Wonder Woman filminin Lübnan’da gösterilmesini engelleme çabaları sonuçsuz kaldı.

Dünya
29 Mayıs 2017 Pazartesi

BDS’nin tüm çabalarına rağmen filmin fragmanları birçok sinema salonunda seyirciye ‘pek yakında’ başlığı altında gösterildi. Film haziran başı itibarı ile Lübnan’da vizyona girecek.

BDS daha evvel Lübnan Ticaret Bakanlığına yazdığı bir yazıda Wonder Woman filminde başrol oynayan Gal Gadot’un İsrail’in güzellik kraliçesi olduğunu, İsrail ordusunda askerlik yaptığını ve Gazze’ye yapılan operasyonları desteklediğini belirtti.

BDS,  İsrailli bir artistin başrolünü  oynadığı filmin Lübnan’da gösterilmesinin kanunlara aykırı olduğunu iddia ederek Ticaret Bakanlığı’nı uyardı.

Ancak uyarı mektubuna rağmen yetkililer filme karşı hiçbir engelleme yapmadı. Filmi gösterecek sinema salonları  Wonder Woman filminin reklamını yapmaya devam etti, biletlerini önceden satışa bile çıkarttı.

Öte yandan filmin dünya ülkelerinde tanıtımı hızla sürüyor. Filmin tanıtımı için TV şovlarına çıkan, basın toplantıları yapan Gadot, ‘Live With Kelly & Ryan’  şovunda yaptığı açıklamada filmin çekimlerinde çok yorulduğunu belirtti.

32 yaşında olan ve çekimler sırasında hamile olan  Gadot şunları söyledi: “Wonder Woman olarak dünyayı bir kere daha kurtarmaya çalıştım.”