Antalya İsrailli turistleri istiyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu İsrailli turistlerin Türkiye’ye daha çok gelmesini sağlamak için 15 yetkili ile birlikte Tel Aviv’i ziyaret etti.

Dünya
29 Mayıs 2017 Pazartesi

Türk heyeti, seyahat şirketleri ve Tel Aviv Ticaret Odası temsilcileri ile toplantılar yaptı, görüş alışverişinde bulundu.   

Karaloğlu, Yaffo’da bulunan Türk Kültür Merkezinde Türkiye Büyükelçisi Kemal Ökem ile ortak bir basın toplantısı yaparak İsraillilere  yeniden Antalya’ya gelmeleri için çağrı yaptı.  Vali Karaloğlu şunları belirtti: “Antalya’da en iyi otellere sahibiz. En iyi hizmeti ve ucuz fiyatı verebiliyoruz. Dahası Antalya’daki Türk turizm şirketleri İsraillileri çok iyi tanıyor; nasıl bir hizmet istediklerini, hangi yemekleri sevdiklerini çok iyi biliyor. Her iki halk birbirini çok iyi tanıyor. Buraya turizm sezonunun başında gelmemin sebebi Antalya ile İsrail arasındaki bağı yeniden sağlamak. Tel Aviv Antalya’ya mesafe olarak Ankara’dan daha yakın. Sizleri müşteri olarak görmüyoruz; siz bizim misafirimizsiniz.” 

Türk Büyükelçi Kemal Ökem de açıklamasında konuyu İsrail Dışişlerinin Türkiye’de terör riskinin yüksek olması ile ilgili uyarısına getirdi.  Ökem, terörün dünyanın her yerinde olduğunu, Avrupa’da da olabileceğini, hiçbir ülkenin yüzde yüz teröre bağışıklığı olmadığını belirtti.

Ökem sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye emniyetli bir ülke. İsrailli turistler için her türlü tedbiri almaya, onların tam güvenliğini sağlamaya hazırız. Tavsiyem seyahat uyarısını koyanlara neden bu uyarıyı yaptıklarını sormak gerektiği.”