Türkiye-İsrail İlişkilerinde Yeni Dönem paneli

Türkiye-İsrail İlişkilerinde Yeni Dönem panelinde konuşma yapan İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen: "İlerlemek için önce halklar arasındaki ilişkilerin düzelmesi gerekli" dedi.

Dünya
26 Mayıs 2017 Cuma

Friedrich Naumann Vakfı bünyesinde çalışan Türkiye-İsrail Sivil Toplum Diyaloğu projesi dahilinde 26 Mayıs'ta "Yeni Dönemde Türkiye-İsrail İlişkileri:Sivil Toplum açısından Beklentiler,Başarılar,Gerçekler ve Fırsatlar" başlıklı bir panel düzenlendi.

Panele Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz,Şalom ve Hürriyet Daily News yazarı Selin Nasi,Yediot Ahronot gazetesinden Roi Kais,INSS Güvenlik Uzmanı Gallia Lindenstrauss ve Kadir Has Üni.Öğretim Üyesi Salih Bıçakçı konuşmacı olarak katıldı.

Paneli takiben İsrail ve Türkiye'den gelen sivil toplum temsilcilerinin katıldığı,  ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacak projeler üzerine beyin fırtınası yapıldı.

Intercontinental  otelinde düzenlenen panelin açılış konuşmalarını  Friedrich  Naumann Vakfı Türkiye Şubesi  Başkanı  Hans-Georg Fleck ve İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen yaptı. 

Hem Konsolos Cohen hem de Fleck yaptıkları konuşmalarda iki halk arasındaki diyaloğun artmasının önemine değindi. Cohen ilerlemek için halklar arasındaki ilişkilerin düzelmesinin şart olduğunu belirtirken, Fleck,Türk ve İsrailli işadamlarının birebir ilişki kurmasının önemine değindi. 

Şalom yazarı Selin Nasi de konuşmasında iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin ileride yaşanabilecek  siyasi problemlerin daha çabuk çözülmesine vesile olacağını belirtti.

 Türkiye’nin İsrail eski Büyükelçisi Namık Tan da  panele konuşmacı olarak katılanlar arasında idi.