Albert Pesah resimleriyle Arnavutköy Art Gallery’de

Ressam Albert Pesah’ın ‘Color of Existence & Gallop’ (Varlığın Rengi ve Dörtnala) başlıklı sergisi, 17 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında Arnavutköy Art Gallery’de yer alıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Mayıs 2017 Çarşamba

Varoluş, doğa ve atların birlik enerjisi,resim tutku-sunun yanı sıra mükemmel bir keman virtüözü de olan Albet Pesah’ı  süreal çalışmalara yönlendirdi. At figürlerini, nüleri ve doğayı ve özellikle denizi resmetti.  Sanatçı, 2014 yılında başladığı Sabır Mehdiyev Atölyesinde halen resim çalışmalarına devam ediyor.

www.arthouseistanbul.com

Yaşamaya dair

Baba-oğul Tufan ve Efe Teksoy’un, Hilton İstanbul Bosphorus’daki  ‘Yaşamaya Dair’ adlı fotoğraf sergileri 26 Mayıs’ta sanatseverler buluşuyor. saat 18.00’de. Ortak projelerinde, bir baba ve oğulun farklı perspektiflerinden, hayatın içindeki dualiteyi yansıtan, kimi dingin, kimi dinamik, kimi renkli, kimi monokrom fotoğraflar yer alıyor. Serginin tüm geliri Down Sendromu Derneği’ne bağışlanırken aynı zamanda bu çocukların hayata katılımı için kullanılacak. Açılış, 26 Mayıs saat 18.00’de gerçekleşecek.

Mario Levi ‘Ladino’yu anlatacak

Yazar Mario Levi , Antonina Turizm ile Mine Sanat Galerisi işbirliğiyle, 25 Mayıs akşamı Caddebostan Mine Sanat Galerisinde, ‘Osmanlıda doğan ve yaşayan bir dil Ladino’ başlıklı bir konuşma yapacak.Bilgi için: 444 45 18

‘Yahudi Casus’ ‘Çok satanlar’ listesinde

Kanuni’nin Yahudi Bankeri Dona Gracia’ kitabıyla ünlenen Aaron Nommaz’ın ikinci romanı ‘Yahudi Casus Jozef Nasi’ okurlardan büyük ilgi gördü. Eser, ‘Çok satanlar’ listesine girmeyi başardı.