İsrail’den Suriyeli çocuklar için 2 milyon TL yardım

İsrailli sivil toplum kuruluşu ‘Sınırlarımızın Ötesi’, Suriyeli çocuklar için 2 milyon TL değerinde tıbbı yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi.

Dünya
22 Mayıs 2017 Pazartesi

İsrail devletinden bağımsız sivil bir girişim olan Sınırlarımızın Ötesi kuruluşundan Yotvat Fireaizen Weil, basına yaptığı açıklamada, “Suriye halkı bizim düşmanımız değil, bunu özellikle belirtmek isterim. Onlar bizim komşumuzdur ve onlara yardım etmek zorundayız” dedi. 

Yardım kuruluşunun üyelerinin İsrail toplumunun her kesiminden geldiğini belirten Weil, içlerinde dindar yerleşimcilerden laik İsrail vatandaşlarına kadar çok farklı görüşlere sahip vatandaşlar olduğunu belirtti.

Söz konusu yardım İsrail’in diğer bir kuruluşu ‘İsrail Uçan Yardımı’ vasıtası ile Suriye’ye ulaştırılacak.

İsrail Uçan Yardımı, özellikle İsrail’in hiçbir diplomatik ilişkisi olmayan ülkelere yaptığı yardımın havadan hedefine ulaşmasını sağlıyor. İsrail Uçan Yardımı daha evvel de Suriyeli kadınlara yardım göndermişti.

Üstlerinde Arapça ve İngilizce yazan yardım kutularının içindeki tüm tıbbi malzemeler İsrail malı.   Yedioth Aharonot muhabiri, İsrail Uçan Yardımı kurucusu Gal Lusky’e  “Suriyeliler ‘Siyonist Düşman’ söylemi ile nefret etmeye alıştıkları ülkeden yardım almaktan rahatsız olmayacaklar mı?” şeklinde sordu.   

Lusky şöyle cevap verdi: “6 yıllık savaştan sonra şimdi Suriye halkı biliyor ki asıl onları yok etmek isteyen İsrail değil, onları güya bizden korumak isteyen kendi liderleri. Biz her tür politik hesabı bir kenara koyarak insanlık adına onların basit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen bir grup insanız.”