Trump’tan İslam alemine: “Gelin terörle birlikte savaşalım”

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada ABD’nin İslam ile hiçbir şekilde bir çatışma içinde olmadığını, İslam’ın yüce bir inanç olduğunu, gerçek savaşın insanlık ile şeytani görüşler arasında olduğunu belirtti.

Dünya 0 yorum
22 Mayıs 2017 Pazartesi

İsrail öncesinde Suudi Arabistan’ı ziyaret eden Trump, Kral Selman Bin Abdülaziz’in huzurunda şunları belirtti:

“Yaşadığımız terör olayları ne bir medeniyetler savaşı ne de bir inanç farkı ile açıklanabilir. Gerçek savaş iyi ile kötü arasındadır. İslam yeryüzündeki en büyük inançlardan biridir.” 

Tump konuşmasında terörle savaşta ABD’nin Müslüman ülkelere ihtiyacı olduğunun da altını çizdi ve “Teröristleri, ülkenizden, kutsal topraklarınızdan kovun. Ortadoğu ülkeleri sadece ABD’nin askeri gücünün bu problemi çözmesini bekleyemez. Çocuklarınızın geleceğinizi belirlemeli  ve ona göre bugünkü kararlarınızı almalısınız. Terörle birlikte savaşmalıyız.”  

Riyad’da Trump’ın yaptığı konuşmayı 55 Arap ülkesinin lideri katıldı.  CNN haberinde Trump’ın konuşmasında  büyük bir söylem değişikliğine dikkat çekti ve Başkan’ın ilk defa 1,6 milyar nüfusa sahip Müslüman dünyası ile ABD’nin ilişkilerini yenilemek istediğinin altını çizdi.  İlk yurt dışı seyahatine çıkan Başkan Trump, Suudi Arabistan’dan direkt olarak İsrail’e uçacak.  Riyad- Tel Aviv uçuşu da ABD Başkanlık uçağı Air Force One için tarihi bir direkt uçuş olacak.  Şimdiye kadar ABD Başkanlık uçağı, Suudi Arabistan ile İsrail arasında diplomatik resmi ilişki olmadığı için, Kıbrıs üzerinden geçerek Tel Aviv’e gidiyordu.

 

 

 

1 Yorum