Ürdün’de ABD ve Arap orduları büyük bir tatbikat yapıyor

Ürdün’de düzenlenen uluslararası askeri tatbikatta ABD liderliğinde 20 farklı ülke, 7000 personel ile büyük bir askeri harekata hazırlanıyor.

Dünya
12 Mayıs 2017 Cuma

The Media Line ve Yedioth Aharonot gazetelerinde çıkan haberde, ABD, İtalya, Pakistan, Belçika, Lübnan, Ürdün ve Suudi Arabistan birliklerinin Suriye’ye düzenlenecek muhtemel bir kara harekatına hazırlandıklarını iddia edildi.

Harekatın ana amacı muhtemel bir  kara operasyonunda değişik birlikler arasında koordinasyonu sağlamak. İstekli Aslan adı verilen harekata hava, kara ve deniz unsurları katılıyor.

Tatbikatta ilk defa ABD’nin Global Vurucu Hava Gücü de kullanılacak. B1B Lancers adlı uçaklardan oluşan hava birliği dünyanın herhangi bir yerinden 35 saat uçarak ve havada dört kere yakıt ikmali yaparak 22,530 km ötedeki hedefleri vurabiliyor.

Ürdünlü Orgeneral ve Ürdün Kuvvetleri Komutanı Halit Şahar basına yaptığı açıklamada, Ortadoğu’nun son durumu ve yükselen terör tehlikesinin böyle bir tatbikatı düzenlemeyi gerektirdiğini ifade etti.

Ortadoğu siyasi çevreleri ve basınında çıkan haberler harekatı Suriye’de IŞİD’e son darbeyi indirmek için yapılacak kara harekatına bir hazırlık olarak yorumluyor.