Serra Behar’ın ilk kişisel sergisi: ‘Hatırlamak’

Sanatçı Serra Behar ‘Hatırlamak’ isimli ilk kişisel sergisini 23 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında Adahan İstanbul’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
10 Mayıs 2017 Çarşamba

Behar, ‘Hatırlamak’ isimli sergisiyle, sanatsal üretimleri üzerinden, kişilerin, nesnelerin, durumların geride bıraktığı iz ve bellek kavramlarına odaklanıyor.

Sanatçının çalışmalarında kullandığı; deri, röntgen filmi, gerçek kemik, polyester, kablolar, bilgisayar parçaları, antika ahşap parçalar gibi materyaller ile farklı animasyon tekniklerini de devreye sokarak yaşamda tamamlanan süreç ve devam eden akışı temsili bir anlatımla bizlere aktarıyor.

Hayatın kurgu ve illüzyon sahnesinde teatral bir yolculuk hali olduğunu çalışmalarında ifade eden sanatçı: “Ürettiğim her işin, illüzyondaki bu oyunun payıma düşen bir perdesine karşılık geldiğini düşünüyorum. Bunun ne azı ne de çoğu söz konusu. İşlerimin her biri, aynı anda bir ölüm ve bir doğumun simgesi. Kendimle hesaplaşmalarımın kâinatla diyalog halinde sürmesinin kanıtı.”

Adahan Tel: 0212 243 85 81 

HER ŞEY YOLUNDA 

Günümüz politik tarihinin karmaşası ve küreselleşen dünyada karşılaştığımız insanlık manzaralarının üzerimizde bıraktığı olumsuz etkilerin karşısında doğanın daima kendini yenilediğini görüyoruz. Dünyanın ve doğanın bir parçası olan insan da, içinde yaşadığı sistemin kendini yönettiği bir ortamda değişerek, dönüşerek ve yaratarak kendi ger-çekliğini ve varlığını sürdürmek zorunda.

Monika Bulanda, Arzu Eş ve Mehwish Iqbal’in güncel işlerini içeren ‘Her Şey Yolunda’ sergisi, bugünün dünyasının farklı kültürlerden üç kadın sanatçıya ait güncel okumalarını sunuyor. Sergiyi, 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Kare Sanat Galerisinde görebilirsiniz.

www.kareartgallery.com

Ünlü keman virtüözü Viktoria Mullova İstanbul’da

Dünyaca ünlü keman virtüozü Viktoria Mullova, Events Across Turkey’in en büyük organizasyonlarından biri olan Istanbul Night Flight konserleri kapsamında 15 Mayıs Pazartesi günü, Ara İrini’de konser vermeye hazırlanıyor. Dünyanın pek çok yerinde en prestijli orkestralar ve şeflerle konserler veren, müzik otoriteleri tarafından klasik müzikte ‘yaşayan en büyük violin virtüözü’ olarak nitelendirilen ödüllü sanatçı, Bach eserlerine getirmiş olduğu yorumlarıyla tanınıyor. 

CRR’DE FRANSIZ RÜZGÂRLARI ESECEK 

Les Vents Français, veya ustalıkla icra ettikleri nefesli sazlara göndermeyle, ‘Fransız Nefeslileri’, Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer ve Gilbert Audin’den oluşan seçkin bir nefesli çalgılar topluluğu. Bu ekibe bir de Eric Le Sage gibi usta bir piyanistin de eşlik edeceğini düşünürsek 13 Mayıs akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda ne kadar nezih bir Francis Poulenc ağırlıklı bir oda müziği konseri izleyeceğimizi anlamışsınızdır.

www.crrks.org