Barguti’nin eşi: “Görüntüler sahte”

İsrail´de 850 hapishane mahkumunun hapishane şartlarını protesto etmek için açlık grevine liderlik yapan Mervan Barguti´nin eşi, İsrail hapishanesinin yayınladığı görüntülerin sahte olduğunu iddia etti.

Dünya
9 Mayıs 2017 Salı

Barguti'nin eşi, dokuz dakikalık görüntüler için, "Amaç, grevdekilerin moralini bozmak" dedi. 

İsrail hapishane yönetimi yayınladığı bir videoda Mervan Barguti’nin hücresindeki banyoda  gizlice yemek yediği görüntülerinin olduğu bir videoyu basınla paylaşmıştı.

Açlık grevine, radikallerin gözünde  Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın olası halefi olan sayılan Barguti önderlik etmesi, İsrail yönetimi tarafından politik bir hareket olarak yorumlandı.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan söz konusu videonun yayınlanması sonrası yaptığı açıklamada “Bu açlık grevi  Barguti’nin politik amaçlarına erişmek için yaptığı bir hamledir. Amacı Filistin lideri Mahmud Abbas’ın yerine geçmek.” demişti.

Barguti beş İsrailliyi öldürmekten birden fazla müebbet hapis cezası ile hapishanede yatıyor.  İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 850 mahkum , 17 Nisan’dan bu yana süresiz açlık grevinde. Mahkumlar, daha iyi sağlık hizmeti, aileleriyle daha sık görüşme talep ediyor.