ABD Suudi Arabistan Elçiliği, Trump’ın Ortadoğu ziyareti tanıtım videosunda İsrail´i sansürledi

ABD’nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından yayınlanan Başkan Donald Trump’ın bölgeye yapacağı ziyaretin tanıtım videosunda Başkan’ın İsrail’i de ziyaret edeceğini gösteren kareler önce sansürlendi sonra yeniden eklendi.

Dünya
9 Mayıs 2017 Salı

ABD’nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından yapılan hareket hem ABD Dışişleri Bakanlığı hem de New York Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Eliot Engel tarafından eleştirildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı  resmi bir açıklama ile Riyad Elçiliğinin yaptığı hareketin bilerek yapılmamış büyük bir hata olduğunu kabul etti.   Temsilciler Meclisi  Üyesi Engel, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a yazdığı eleştiri mektubunda şunları ifade etti: “ABD’nin Ortadoğu ülkelerini karşılıklı anlayış ve diyaloğa davet ettiği bir zamanda, videodan İsrail’in çıkarılması, hükümetimizin Suudilerin İsrail karşıtı tutumuna destek olmak gibi gözükmektir.”     

Tepkiler üzerine ABD Riyad Elçiliği videonun İsrail ile ilgili kesilen bölümlerini yeniden ekledi ve istemeden meydana gelen yanlışlıktan dolayı özür diledi.