‘Müslümanların Gözünden Holokost’

Müslüman asıllı tarih Profesörü Dr. Mehnaz Afridi, yazdığı yeni kitabı ‘Müslümanların Gözünden Holokost’ ile antisemitizme ve Holokost inkarına karşı aldığı tutumla dikkat çekiyor.

Dünya
9 Mayıs 2017 Salı

Afridi kitabında Arap dünyasının Holokost’u inkâr etmesini aslında İsrail’i kabul etmemenin farklı bir dışa vurumu olarak yorumluyor. 

Tarih kariyerini güncel Yahudilik ve İslam üzerine pekiştiren Afridi kitabında her Müslümanın  Holokost’ta neler olduğunu öğrenmesi ve trajediyi gelecek nesil Müslümanlara anlatması gerektiğini anlatıyor. 

Manhattan Kolejinde Holokost, Dinler Arası Diyalog ve Soykırımlar Bölümüne direktör olarak seçilen 46 yaşındaki Afridi, Pakistan’da doğmuş. Afridi’nin anne ve babası Pakistan’ı Hindistan’dan ayıran gizli din savaşından kaçmışlar. Aile daha sonra Dubai’ye yerleşmiş ve Afridi eğitimini İsviçre, İsrail ve ABD’de tamamlamış. 

Kitabında yaşadığı zorunlu göçü Holokost ile bağdaştıran ve ırkçılığı daha küçük bir kızken bizzat yaşadığını anlatan Afridi, yazdıkları ile radikallerden de tepki alıyor. 

Sosyal medyada ‘Yahudi taraftarı’ ‘hain’ gibi tepkileri almaya artık alışkın olduğunu belrten Afridi, kitabında, kendi kimliğini koruyarak her ırk ve dinle diyalog kurmanın asıl olduğunun önemine değiniyor.