Açlık grevi yapan Filistinli mahkum gizli yemek yerken görüntülendi

Beş İsrailliyi öldürmekten birden fazla müebbet hapse mahkum olan Filistinli mahkum Mervan Barguti’nin banyoda yemek yerken görüntüleri basınla paylaşıldı.

Dünya 0 yorum
8 Mayıs 2017 Pazartesi

Radikal düşünceli Filistinlilerin lider olarak gördükleri Barguti, New York Times gazetesine, İsrail’de hapishanede insani olmayan şartlarda yaşadıklarını iddia eden bir yazı göndermesi sonrası üç haftadır açlık grevi yapıyor.

Yaklaşık 850 Filistinli mahkum da  hapishane şartlarını protesto etmek için Barguti  ile birlikte açlık grevinde.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan söz konusu videonun yayınlanması sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Daha evvel söylediğim gibi bu açlık grevi hapishane şartları için yapılmıyor. Hapishanelerimiz uluslararası standarttadır. Bu açlık grevi  Barguti’nin politik amaçlarına erişmek için yaptığı bir hamledir. Amacı Filistin lideri Mahmud Abbas’ın yerine geçmek. Ancak Barguti bir katil ve aynı zamanda bir yalancıdır, arkadaşlarına açlık grevi yapın diye öğüt verirken kendisi gizli gizli onların arkasından yemek yemektedir.  Kendisi açlık grevi yaptığını iddia ederek Filistin halkına da yalan söylemektedir.”

 Kaynak: Yedioth Aharonot

1 Yorum