Tel Aviv ‘En İyi Vejetaryen 10 Şehir’ listesinde

İngiliz The Guardian gazetesi et yemeyen vejetaryen kişilerin en mutlu olacağı dünyanın en iyi on şehrini seçti. Tel Aviv de listede.

Dünya
8 Mayıs 2017 Pazartesi

Gazetenin araştırmasına göre İsrail aynı zamanda nüfusuna göre en çok vejetaryen kişiyi barındıran ülke. İsrail her köşe başında falafel restoranları ile dikkat çekerken, şehirde et içermeyen döner dükkanları bile var. Tel Aviv’de  sadece vejetaryen yemek servis yapan 200 restoran varken tüm restoranların neredeyse dörtte bir vejetaryen menü servisi yapıyor.

Guardian  yazısında, vejetaryen devriminin İsrail ordusu askerlerinin kantinde vejetaryen yemek çıkmaz ise isyan çıkaracaklarını iddia etmesi üzerine 2014 yılında İsrail’de doruk noktasına ulaştığına da yer verdi. 

Guardian gazetesinin vejetaryen yemek felsefesini benimsemiş turistlere tavsiye ettiği diğer şehirler ise şunlar: “Turin (İtalya), Berlin (Almanya), Helsinki (Finlandiya), Chennai (Hindistan), Melbourne (Avustralya), Londra (İngiltere), Vancouver (Kanada) ve ABD’de San Francisco (Kalifornia), Austin (Teksas).