“Fransa kazandı”

Yukarıdaki söz Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden aşırı sağcı Marine Le Pen’e karşı zaferle çıkan Emmanuel Macron’a ait.

Dünya 0 yorum
8 Mayıs 2017 Pazartesi

Yüzde 65 gibi ezici bir çoğunlukla cumhurbaşkanı seçilen 39 yaşındaki Emmanuel Macron Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı oldu.                                                                                                    

Yerli basının bağımsız merkezci olarak adlandırdığı ve hayatında ilk defa politikaya atılıp bir seçime giren genç Cumhurbaşkanı, seçim konuşmalarında “köklü tarihimizde yeni bir sayfa açacağız” şeklindeki konuşmaları ile dikkat çekmişti.  

Yatırım bankacılığı konusunda uzman olan ve sağcı Le Pen’in aksine Fransa’nın AB’de kalmasının ekonomik olarak daha verimli olacağını savunan Macron, zafer konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Fransa kazandı. Herkes böyle bir sonucun imkansız olduğunu söyledi, ancak bunu söyleyenler Fransa’yı tanımıyorlar.” 

Le Pen’in terör ve göçmen sorunlarının yarattığı endişeyi aşırı sağcı bir politika ile iktidara gelmek için kullandığını belirten Macron, önümüzdeki beş yıl içinde Fransa’daki aşırı sağcılığı ve toplumdaki ekonomik farklılığı yok etmek için tüm gücü ile çalışacağını belirtti.

 

 

 Suriyeli mülteci aile Macron'un zaferini Paris sokaklarında kutlarken...

1 Yorum