Euroleague’de Final Four’a adım adım yaklaşırken

İstanbul, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın en önemli basketbol etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu önemli etkinlikte Türkiye’nin iki temsilciyle yer alma ihtimali var. Fenerbahçe’nin ardından ikinci temsilcimizin de Final Four’da yer alabilmesi için gözler Anadolu Efes-Olimpiakos mücadelesinin son karşılaşmasında.

Roza SABA MORHAYİM Spor
3 Mayıs 2017 Çarşamba

Basketbol Turkish Airlines Euroleague’de sezonun en iyi dört takımının karşı karşıya geleceği Final Four’a katılmaya hak kazanan üç takım belli oldu; Fenerbahçe, CSKA Moskova ve Real Madrid play-off turunda rakiplerini eleyerek şampiyonluk yarışına katılan isimler oldular. Final Four’un son biletinin sahibi ise 2-2’lik beraberlik serisinin ardından Anadolu Efes - Olimpiakos arasında oynanacak beşinci maçın sonucunda belli olacak.

THY Euroleague’de bu sezon ülkemizi temsil eden üç takım; Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş play-off oynama başarısı gösterirken aralarından Final-Four’a katılmaya hak kazanan ilk takım Fenerbahçe oldu. Darüşşafaka Doğuş, 3-1 biten seri sonucunda rakibi Real Madrid’e elenerek turnuvaya veda ederken, Anadolu Efes’in Final-Four’a katılma durumu bu hafta içerisinde Olympiakos ile oynanacak serinin son maçında belli olacak.

2017 Eurolegue Final Four’a bu sezon ülkemiz ev sahipliği yapacak. Basketbolda Avrupa’nın en iyi dört takımının mücadele vereceği turnuvada karşılaşmalar 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da Sinan Erdem Arena’da gerçekleşecek. 

 

Final Four’un son bileti sahibini arıyor

Fenerbahçe play-off turunda geçtiğimiz hafta Yunan devi Panathinaikos’u 3-0’lık seri sonucunda devirerek Final Four’a adını yazdırdı. Geçtiğimiz sezon Final Four’da final oynayan Fenerbahçe, bu sezon ile beraber üçüncü kez üst üste Final-Four’a katılmaya hak kazandı. Fenerbahçe aynı zamanda evinde Final Four oynayacak ilk Türk takımı oldu.

Fenerbahçe’nin Final Four’daki rakibi ise Darüşşafaka Doğuş’u 3-1 ile geçen Real Madrid oldu. Elde ettiği dokuz şampiyonluk ile Euroleague tarihinin en başarılı takımı olan Real Madrid, bu sezonla birlikte son yedi yıl içerisindeki beşinci Final Four turnuvasını oynayacak.

Final Four’a katılmaya hak kazanan bir diğer takım ise geçtiğimiz sezonun Euroleague Şampiyonu CSKA Moskova oldu. CSKA Moskova, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’yi yenerek Euroleague şampiyonu olmuştu. Başarılı Rus ekip Final Four yolunda bu sezon play-off turunda rakibi Baskonia Vitora Gasteiz’i 3-0 gibi net bir galibiyet ile geçti.

CSKA Moskova bu sezon ile beraber son on beş sene içerisinde on dördüncü kez Final Four’da mücadele etmiş olacak. 2012’den bu yana altıncı kez Final Four oynayacak olan CSKA, aynı zamanda üst üste en çok Final-Four’a katılan takım olma rekorunu da elinde bulunduruyor.

CSKA Moskova’nın Final Four’daki rakibi Anadolu Efes - Olimpiakos play-off serisinin son karşılaşması sonucunda belli olacak. Başarılı temsilcimiz Anadolu Efes’in deplasmanda mücadele vereceği karşılaşmanın kazananı Final Four’a dördüncü takım olarak adını yazdıracak.

İstanbul önümüzdeki günlerde Avrupa’nın en önemli basketbol etkinliği Final Four’a ev sahipliği yapacak. Anadolu Efes de katılmaya hak kazanırsa turnuvada ülkemiz adına iki temsilcimiz yer alacak. Fair-play çerçevesinde sportmence bir basketbol şöleni yaşamak ve yaşatmak tüm basketbol severler adına en büyük dileğimiz. 

Şimdiden keyifli seyirler...