Donald Trump: “Holokost kurbanları için antisemitizmin kökünü kazımalıyız"

ABD Başkanı Trump, Dünya Yahudi Kongresinin genel kurul toplantısında verdiği mesajda Holokost’ta yok edilen altı milyon Yahudi’yi andı.

Dünya
26 Nisan 2017 Çarşamba

Pazar günü New York’ta gerçekleşen Dünya Yahudi Kongresinin 15. genel toplantısında, ABD Başkanı Trump’ın video mesajı yayınlandı. Trump mesajında, “Holokost’ta hayatını kaybedenler için, bulduğumuz her yerde önyargının ve antisemitizmin kökünü kazımalıyız” dedi. Trump mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Yom Aşoa, insanlık tarihinin en karanlık zamanına dönüp bakıyoruz... Yas tutuyoruz, dua ediyoruz ve söz veriyoruz: Bir daha asla. Söylüyorum, bir daha asla... Aklımız çekilen acıyı, korkuyu, kaybı algılayamıyor. Altı milyon Yahudi, Avrupa Yahudi nüfusunun üçte ikisi, Nazi Soykırımında öldürüldü... Onlar kelimelerin yetemediği ve insan yüreğinin taşıyamadığı bir kötülük tarafından öldürüldüler.”

Trump, Theodor Herzl’in, “İstiyorsan, hayal değildir” sözünden alıntı yaparak devam etti: “İsrail çölden yükselmiş harika bir ülkedir.”

Başkan Trump terörizmin bozguna uğrayacağı sözünü yenilerken Amerika’nın, İsrail’in yok olmasından açıkça bahseden İran rejiminin tehditlerini duymazdan gelmemesi gerektiğini vurguladı, “Bunun düşünülmesine bile izin vermemeliyiz” şeklinde ekledi.