İsrailli General: “Bir daha olmaması için İsrail güçlü olmalı”

Aralarında Fas’ın da bulunduğu yaklaşık 50 farklı ülkeden gelen gençlerden oluşan on bin kişilik bir grup Holokost Kurbanlarını Anma Günü kapsamında İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett’in liderliğinde, Polonya’da bu sene 29’cusu yapılan Yaşam Yürüyüşüne katılıyor.

Dünya
24 Nisan 2017 Pazartesi

Yaşam Yürüyüşü, 2. Dünya Savaşında  Nazilerin, aç ve susuz kalmış Yahudi esirleri Auschwitz ve Birkenau kampı arasındaki üç kilometrelik yolda zorla yürütmesini anmak için yapılıyor. Nazilerin Ölüm Yürüyüşü adını verdikleri bu zorlu yürüyüşte yüzlerce esir yolda öldü.

Polonya’da Nazi ölüm kamplarını da gezen İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, müzenin hatıra defterine şunları yazdı: “Bu benim İsrailli bir general olarak Polonya toprağına ilk ayak basışım.

İnsanoğlunun böylesi bir şeytanlığı ifa ettiği bu mekanlara böylesine yakın olmak çok farklı bir his.

Halkımızı sistematik olarak yok etmek için ölüm fabrikaları kurulmuş, yüz binler acımasızca yok edilmiş. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Ancak Holokost’un Yahudi alemi ve  dünyada bıraktığı yankı çok önemli. Şunu idrak etmeliyiz ki bir daha böyle bir trajedinin olmaması için İsrail her zaman son derece gelişmiş bir orduya ve güce sahip olmalıdır.”