Holokost kurbanları için İsrail’de tüm bayraklar yarıda

İsrail’de pazar akşamı saat 8’de Holokost Müzesi Yad Vaşem’de yapılan ilk törenin ardından Soykırım’da kaybedilen 6 milyon Yahudi için yapılan anma törenleri devam ediyor.

Dünya
24 Nisan 2017 Pazartesi

Sabah saatlerinde ülke çapında çalan sirenlerin duyulması ile  adeta hayat durdu, otoyollarda  arabalarından inen İsrailliler iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Ardından Kudüs’teki Yad Vaşem Müzesindeki Varşova Gettosu İsyanı Anıtına çelenkler kondu. Törene Devlet Başkanı Reuven Rivlin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Avusturya Başbakanı Christian Kern, İsrail Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı Elyakim Rubinstein, Dünya Siyonist Organizasyonu Başkanı  Avraham Duvdevani, Yahudi Ajansı Başkanı Natan Sharansky, Holokost kurtulanları ve çok sayıda yabancı misyonların temsilcileri katıldı. 

Holokost Kurbanlarını Anma Günü dolayısı ile bir gelenek haline gelen kurbanların isimlerinin sayılması, sabah Yad Vaşem’de başlayacak ve gün boyunca İsrail meclisi Knesset’te devam edecek. 

Holokost  Kurbanlarını Anma Günü kapsamında yapılacak en büyük katılımlı tören ise Yad Vaşem Müzesinin Kurbanları Anma Salonunda saat birde başlayacak.