Texas’ta İsrail’i boykot etmek kanun dışı oldu

Texas Eyalet Temsilcileri Meclisi, kamu kuruluşlarının İsrail’i boykot eden, Batı Şeria’daki İsrail yerleşimlerine karşı faaliyet yapan kurumlarla iş yapmasını yasaklayan bir kanunu onayladı.

Dünya
21 Nisan 2017 Cuma

Benzer bir kanun da geçtiğimiz mart ayında Eyalet Senatosu tarafından kabul edilmişti.  Kanunlaşan tasarı Texas Yahudi cemaatleri ve İsrail’i destekleyen gruplar  tarafından memnuniyetle karşılandı.   

İsrail için Birleşmiş  Hıristiyanlar Kurumu Başkanı Papaz John Hagee, “Yahudi Devleti ile tek yıldızlı bayrağa sahip eyaletimiz arasında aynı ahlaki değerlere sahip çok güçlü bir bağ vardır. Her iki toplum da özgürlüğün temel insan hakkı olduğunu kabul etmiş ve günümüzde bu özgürlükleri yok etmek isteyen radikal teröre karşı mücadele etmektedir.” dedi. Kanun hakkında yorum yapan İsrail Project Lurumu Başkanı Josh Block da benzer ifadeleri dile getirdi. 

Block, Texsas Eyaleti ile İsrail Devleti’nin aynı insani değerlere sahip olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Aramızda çok güçlü bir bağ vardır. Bu kanunu çıkartarak vergi ödeyenlerin paralarının ırkçılığa gitmesine engel oluyor ve dostluğumuzu bir kez daha pekiştirmiş oluyoruz.”