İsrail Galile’de bulunan Yahudi Piramit’i

Arkeologlar, İsrail’de Galile yakınlarında bulunan Hirbet Madras Tepesinde bulunan ve zamanında Helenistik etki ile inşa edilmiş bir mezar alanı olan Piramidi incelemeye başladı.

Dünya
17 Nisan 2017 Pazartesi

Yedioth Aharonot gazetesi haberinde “Abdullam Grove Nature” bölgesinde bulunan tarihi yapı için Yahudi Piramit’i ifadesini kullandı.  

Tepenin üzerine bölgedeki sert kayalardan kesilen dev taşlarla inşa edilen Piramit’in aslında sadece tepe noktasının göründüğü, büyük bir bölümünün zaman içinde yer altında kaldığı ve üstünde otlar yetiştiği açıklandı. 

Piramidi inceleyen İbrani Üniversitesinden Arkeolog Dr. Orit Peleg Barkat basına yaptığı açıklamada tarihi eseri nadir ve muhteşem bir yapı olarak niteledi. 

Bar İlan Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Boaz Zissu da Büyük İskender’in bölgeyi işgali sırasında,  2. Bet Amikdaş çağını yaşayan Yahudilerin bazılarını Helen kültürü ile etkilediğini belirtti. Zissu, “Eski Mısır Medeniyeti Helen kültürünü etkilemiş, Helenler de bazı Yahudi toplumlarını etkilemiştir” şeklinde konuştu.