Pence: “Amerika’nın sabrını test etme”

Güney Kore’nin başkenti Seul’u ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore’nin tehditkâr tutumunu eleştirdi, “ABD’nin sabrını ve askeri gücünü test etme” dedi.

Dünya
17 Nisan 2017 Pazartesi

ABD’nin tüm gücü ile müttefiki Güney Kore’nin yanında olduğunu belirten Pence, ABD Deniz Kuvvetlerinin Suriye ve Afganistan’a yaptığı stratejik saldırıları hatırlatarak, “ABD’nin yeni bir başkanı var” dedi. 

Güney-Kuzey Kore sınırındaki Tarafsız Bölgede, Kuzey Kore sınır nöbetçilerinin yaklaşık 30 metre ötesinde basına konuşan Pence şöyle devam etti: “Bize yapılan her tür saldırıyı anında bertaraf edeceğiz ve nükleer veya konvansiyonel olsun her tür saldırıya çok daha büyük bir şiddetle cevap vereceğiz.” 

Öte yandan ABD’nin Rusya’nın müttefiki Suriye’yi bombalamasından sonra Rusya’nın olası tepkisine hazırlanan Pentagon, en yeni ve radara görünmez uçaklardan oluşan bir F-35 filosunu Utah’tan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerinin Lakenheath Hava Üssüne gönderdi. 

ABD Hava Kuvvetleri basın açıklamasında, söz konusu filonun, Rusya’nın Kırım’ı Ukrayna’dan ilhak etmesi sonrası kurulan Avrupa’yı Koruma Girişimi planı çerçevesinde gönderildiğini belirtti.

 

 

 Güney-Kuzey Kore sınırındaki Tarafsız Bölgede, Kuzey Kore sınır nöbetçilerinin yaklaşık 30 metre ötesinde CNN'ne konuşan Pence