Yahudi kuruluşundan Beyaz Saray memurlarına Holokost tarihi dersi

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın son olarak Holokost ile ilgili yaptığı gaftan sonra, Yahudi kuruluşu ADL, Beyaz Saray çalışanlarını Holokost konusunda bilinçlendirmek için çalışma yapmayı teklif etti.

Dünya
14 Nisan 2017 Cuma

ADL Başkanı Jonathan Greenblatt tarafından Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’a yazılan  ve basınla paylaşılan mektupta, ADL’nin her konuda yardıma hazır olduğu belirtildi. 

Mektupta şu ifadeler yer aldı “Yoğun çalışma programınız olduğunun bilincindeyiz, ancak  Holokost tarihi konusunda birkaç saatlik bir eğitim nerelerde hata yapabileceğinizi size gösterecek ve bir daha söz konusu hataların tekrar etmesine engel olacaktır.” 

Spicer, geçtiğimiz salı günü gazetecilere verdiği brifingde Suriye’nin kimyasal silah kullanmasını Hitler’in yaptıklarına benzetmiş, “Hitler bile kimyasal silah kullanmadı” ifadesini kullanarak soykırımın ve Nazi rejiminin insanlık suçlarını uygunsuz bir benzetmede kullanmıştı. 

Spicer, tepkiler üzerine gerçekte sadece Esad rejiminin acımasız tutumunu ifade etmek istediğini, ancak uygunsuz bir benzetme yaptığını kabul ederek özür dilemişti.