İsrail’de Yahudiler Hamursuz Bayramı’nda Suriye’nin özgürlüğü için dua etti

Tel Aviv’de bir sinagogda Pesah Bayramı ve Şabat duası sırasında cemaat, bir an önce Suriye’ye huzur ve barış gelmesi için ek dualar okudu.

Dünya
12 Nisan 2017 Çarşamba

Beit Daniel adlı sinagogda yapılan dua hakkında JTA haber sitesine bir açıklama yapan Rav Gilad Kariv, “Vahşeti ve şiddeti kınamak Yahudi halkının en büyük sorumluluklarından biridir” şeklinde konuştu.

Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması ve ülkeye barışın gelmesi için yapılan dua, sinagogda o sabah bar-mitzva yapan genç bir çocuğun liderliğinde okundu.

Rav Kariv dua sonrası şunları ekledi: “Dua etmek insanı biraz daha tüm insanlığın sorumluluğunu almaya yaklaştırır. Dualarımızla Suriye halkını da kardeşlerimiz olarak kabul ediyor, ruhlarımızın derinliklerinden onlara birlik mesajımızı gönderiyoruz.”

Pesah Bayramı yaklaşık 3000 yıl evvel Yahudi halkının Mısır’da köle iken Tanrı’nın yardımı ile Mısır’dan çıkışı ve kurtuluşunu anmak için kutlanıyor.

İsrail’de bazı sinagoglar Pesah Bayramı’nda Şabat (cumartesi günü)  dualarını da Suriye halkına  barış gelmesine adadı. Hahamlar yaptıkları açıklamalarda, özellikle Yahudi halkının özgürlüğe kavuşmasının anıldığı Pesah Bayramı’nda Suriye halkının da özgürlüğü için dua etmenin önemine dikkat çekti.