Mısır’da Hıristiyanlara Pazar ayini saldırısı: 43 ölü

Mısır’da pazar günü ayin sırasında Koptik Hıristiyan cemaatine ait iki farklı kilisede patlayan bombalar en az 43 kişiyi öldürdü, 100’den fazla kişi yaralandı. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Dünya
10 Nisan 2017 Pazartesi

Radikal terör örgütü IŞİD’in üstlendiği saldırı sonrası Mısır Devlet Başkanı Abdül Al Sisi ülkede üç ay için olağan üstü hal ilan etti.  Saldırının Papa Francis’in Mısır’ı ziyaretinden bir hafta önce olması dikkat çekti.   Vatikan Papa’nın ziyaretinde program değişikliği konusunda herhangi bir  açıklama yapmadı. 

İlk saldırı Nil Deltası olarak bilinen Kahire’nin 100 km dışındaki Tanta’da meydana geldi. 25 kişinin öldüğü  bombalı saldırıda, en az 78 kişi de yaralandı.  İkinci saldırı ise birkaç saat sonra, bir intihar bombacısı tarafından  İskenderiye’de Koptik Hıristiyanlığın tarihi merkezi sayılan kiliseye yapıldı. Saldırıda üç polis olmak üzere 11 kişi öldü 35 kişi yaralandı. 

Mısır İçişleri Bakanlığı Koptik Papa Tawatros’un olay sırasında Saint Mark Katedrali içinde olduğunu ancak herhangi bir yara almadığını açıkladı.  Son zamanlarda radikal  terör örgütlerinin özellikle Sina başta olmak üzere Mısır’da saldırılarını arttırdığı  gözleniyor.