Prens Charles: “Büyükannem Nazilerden Yahudileri saklamıştı”

Avusturya’yı ziyaret eden İngiliz tahtının Varisi Prens Charles Holokost kurtulanları ile bir araya geldi ve büyük annesinin de 2. Dünya Savaşı yıllarında Yahudileri sakladığını ifade etti.

Dünya 0 yorum
7 Nisan 2017 Cuma

Galler Prensi ve eşi Camilla Avrupa ülkelerini kapsayan bir geziye çıktılar. Ünlü çift  Viyana’da yaşları oldukça ileri Holokost kurtulanları ile birlikte vakit geçirdiler ve 20. yüzyılın en büyük insanlık trajedisini birinci ağızdan dinleme  fırsatı buldular.

Savaş yıllarında Edinburg Dükü’nün annesi Prenses Alice; Charles’ın büyükannesi, Yunanistan’da bazı Yahudi vatandaşları Nazi işgal kuvvetlerinden gizlemişti. 

Prens Charles toplantıda şunları söyledi: “Babamın annesi savaş sırasında bir Yahudi aileyi alıp gizlemişti, müthiş bir kadındı benim büyükannem. Büyükannem bu yaptıklarını  yıllarca ailesi dahil kimseye anlatmadı. Mezarı Kudüs’te. 

Geçtiğimiz eylülde Şimon Peres’in cenazesine gittiğimde onun mezarını da ilk defa ziyaret etme fırsatı buldum.”

 

Prens Charles Avusturya Viyana’da bulunn Yahudi Müzesi’nde Suriye’den savaştan kaçan mültecilerle de bir araya geldi.

 Prenses Alice savaşta kurtardığı Yahudi aile dolayısı ile, İsrail’in Holokost Müzesi tarafından Uluslararası Dürüst Madalyası ile ödüllendirilmişti. Prenses Alice ölümünden sonra da İngiliz Devleti’nin kahramanlık madalyasına layık görülmüştü.

 

 

1 Yorum