Paris Hilton bilim kurumu ile ortak oldu

Dünya yüksek sosyetesinin dikkat çekici kadınlarından Paris Hilton’un İsrail’in en prestijli bilim araştırma kurumu ile ne ilgisi olabilir?

Dünya
7 Nisan 2017 Cuma

Hilton otellerinin varisi Hilton, ne moleküler biyolojiye ilgi duyuyor, ne de evrendeki karanlık maddeyi merak ediyor, ancak Hilton dünyanın geleceğini ilgilendiren önemli bir konuda çaba harcıyor. 

Kapital sahibi girişimci kadın ününü de kullanarak dünyanın su kaynaklarını çok daha verimli bir hale getirecek bir projenin sponsoru ve yüzü oldu.  Söz konusu proje denizlerin daha fazla kirlenmesini engelleyecek ve deniz canlılarını tehdit eden atıkları en aza indirecek.  Hilton, Facebook’a koyduğu videoda proje ile dünyanın plastik şişelerden kurtulacağını, içme suyunun devrimsel bir yöntemle çok daha sağlıklı olacağını anlatıyor.   

Elbette projenin gerçek kahramanlarından biri moleküler elektronik olarak bilinen yöntemde bir uzman olan  Dr Ron Naaman. Şimdi Dr Naaman ve  Hilton insanlığı daha sağlıklı yapmak ve denizlerin kirlenmesini engellemek için beraber çalışıyorlar.