Hitler resimli boyama kitabı yayından kaldırıldı

Çocuklara yönelik boyama kitaplarında Adolf Hitler´in resimlerinin olduğunun ortaya çıkması üzerine kitabın Belçikalı yayınevi ve kitabın toptancısı Hollandalı firma özür diledi.

Dünya
7 Nisan 2017 Cuma

Kitapta boşlukları boyayınca, Hitler'in kolunda gamalı haç ile Nazi selamı verirken resmi oluşuyor.  Kruidvat adlı kitabevi zincirinin yetkilileri, olay nedeniyle derin üzüntü duyduklarını ve fark eder etmez ürünün toplatıldığını açıkladı.   Yarım gün raflarda kalan kitaptan onlarca kopyanın satıldığı belirtildi.   Kitabı basan Belçikalı yayınevi Trifora da bir açıklama ile özür diledi.  Hindistan'da basılan kitapta neden Hitler resminin yer aldığı ise netleşmedi. Trifora sözcüsü yerel basına yaptığı açıklamada "Kitabı hazırlayan kişinin ünlülerin fotoğraflarını yapmak isterken araya Adolf Hitler'i de eklediğinden şüpheleniyorum. Belki de kim olduğunu bile bilmiyordu" şeklinde bir açıklama yaptı.

Kitapta Hitler'in yanı sıra Nelson Mandela, Albert Einstein ve Abraham Lincoln gibi figürlerin de bulunması olayın yanlışlık olabileceğini gösteriyor.  Yayınevi sözcüsü, kitapların çevirilerini kontrol ettiklerini fakat resimlerini kontrol etmediklerini, hatanın da bu yüzden gözden kaçtığını ifade etti.

Kitap’taki Hitler figürü veliler tarafından fark edildi ve sosyal medyada şikayet edildi. Yayın evi kitabı alanlara paralarının iade edileceğini duyurdu.