Kurumlarımız Pesah Bayramı’na hazır

Bu sene 5777 İbrani yılına göre 10 Nisan Pazartesi akşamı başlayarak 18 Nisan Salı günü sona erecek olan Pesah Bayramı vesilesiyle dost ve akrabalarının bayramlarını kutlamak isteyen dindaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, cemaat kurumlarımızın özenle hazırladıkları hediyelikleri tanıtıyoruz.

Toplum
3 Nisan 2017 Pazartesi

OR YOM

Günden güne değişen ekonomik şartların yönlendirmesi ve gelirlerin daha verimli olarak kullanılması amacı ile yıllardır aynı amaç için çalışan İYD ve Barınyurt’un tek çatı altında birleşmesiyle faaliyetlerine devam eden Or Yom, Pesah Bayramı için porselenden çeşitli sertifikalar hazırladı. Bağışseverliğin bir göstergesi olan altın, gümüş ve bronz yaşam sertifikaların yanı sıra Pesah Yemekleri Kitabı, dekoratif tahta tebrik kartı, özel tasarım Şabat mumluğu, porselen seder tabağı ve canlı çiçek aranjmanları da seçenekler arasında bulunuyor.

Tel: (0212) 252 40 18- (0212) 245 67 71

Faks: (0212) 245 56 50 e-posta: [email protected]


MATAN BASETER

1930 yılından bugüne ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak onların ekonomik ve sağlık sorunlarını olanaklar dahilinde çözümleyerek destek olmayı amaçlayan Matan Baster, ihtiyaçlıya gönderilebilecek beş farklı yardım paketi hazırladı: Giysi Paketi, Aylık Gıda Paketi, Bayram Gıda Paketi, Bayram Ekstra Gıda Paketi ve Bayram Özel Gıda Paketi. Yapacağınız bağış yakınlarınıza gönderilecek sembolik bir hediye ile bilgilendirilecek.

Tel: (0212) 244 13 53 - 249 79 37 - 249 56 64 

Faks: (0212) 293 60 22

[email protected]     www.matanbaseter.com

 

OR AHAYİM HASTANESİ VAKFI

Balat Or Ahayim Hasta-nesi’nde gönüllü çalışan Pembe Melekler, dostlarınız için kâsede bir Pesah geleneği olan haroset, portakal tatlısı, kestane şekeri, portakallı çikolata, ayva tatlısı, badem ve fıstıklı kurabiye, krokan ile doldurulmuş çeşitli servis kase ve tabakları, içinde şarap, çikolatalı ve sade hamursuz, bir kâse beyaz tatlı, portakal tatlısı, ayva, kestane ve krokan bulunan ayna tepsiler hazırladılar. Tebrik kartı da seçenekler arasında bulunuyor.

Tel: (0212) 267 33 22  Faks: (0212) 267 33 77

www.orahayim.com

 

MİŞNE TORA (ÖYD)

Birçok öğrencinin hazırlık sınıfından üniversite mezuniyetine kadar eğitimlerini sağlayan, tüm ders ve giyim malzemelerini temin eden, onların sosyal yaşantılarına destek veren ve mezuniyet sonrası iş temin eden ÖYD’nin hazırladığı hediyeliklerden seçebilirsiniz. Bu yıl tebrik kartlarının yanı sıra badem ezmesi, şarope, özel Antakya ve mustaçudos lezzetleri ile doldurulmuş çeşitli biçim ve boyutta tabaklar, kutular, seçenekler arasında. Ayrıca her sene olduğu gibi öğrencilerin başarılarını simgeleyen Takdir, Teşekkür, Özel Ders, Giysi Katkı, Servis Katkı, Dershane Katkı belgeleri ile öğrencilere kitap ve burs katkısı olarak dönecek çeşitli plaketler de hazırlandı.

Tel: (0212) 230 90 27 – 230 90 55  Faks: (0212) 241 72 74

miş[email protected]


GÖZLEM GAZETECİLİK

Tüm kurum ve derneklerimizin yanı sıra Gözlem Kitap da dostlarınız ve sevdiklerinizin bayramlarını kutlamaya yardımcı oluyor. Sevdikleriniz için Gözlem Kitap’ın geniş yelpazesinden tercih edeceğiniz yerli ve yabancı kitaplar, CD’ler vs. özel fiyatlarla seçenekler arasında. Ayrıca 3/6 ay veya 1 yıllık Şalom Gazetesi aboneliği hediye edebilirsiniz.

Tel: (0212) 231 92 82 

www.gozlemkitap.com [email protected]

DÜZELTME

Geçtiğimiz hafta Yetimleri Koruma Derneği ile ilgili hediyeliklerin tanıtımına yanlışlıkla yer verilmiştir. Düzeltiriz.


BET-DİN DUYURUSU

1- Bu sene Taanit Behorot duası 10 Nisan Pazartesi günü Şişli, Kemer, Ortaköy ve Aşkenaz Sinagoglarında saat 7.30’da, Caddebostan Sinagogunda saat 7.00’de, Yeniköy Sinagogunda saat 7.15’te yapılacak.

2- Son Hamets yeme saati (Biur Hamets) 10 Nisan Pazartesi günü 09.50’dir.

3- Bu sene Aviv  marka  Matsot, matsa unu, çikolata kaplı matsa ve kepekli matsa satışa arz edildi.

4- Türkiye  Hahambaşılığı denetimi altında Kavaklıdere firmasında  imal edilen Kaşer Lepesah şaraplar ve ithal şaraplar mevcuttur.

5- Türkiye Hahambaşılığı kontrolünde imal edilen Kaşer Lepesah beyaz peynir, kaşar peynir ve peynir çeşitleri, Alvi ve Denet gıda marka peynirler mevcuttur.

6- 1 litrelik kutularda Meysu marka Kaşer Lepesah süt satışa sunulmuştur.

7- Kaşer Lepesah Dardanel Ton Light satışa sunulmuştur.

8- Drops marka Kaşer Lepesah üzüm suyu satışa sunulmuştur.

9- Hahambaşılık nezaretinde, Kaşer Lepesah pudra şekeri ve karabiber imal edilmiş olup ürün satış noktalarında satışa sunulmuştur.

10- Matan Baseter, Or Ahayim ve Mişne Tora’dan (ÖYD) Pesah  için  özel  yemekler ve  tatlılar kontrolümüz altında imal edilmektedir.

11- Anadolu yakasında Robelyu, Avrupa yakasında İstanbul Yemek’in evlere Kaşer Lepesah servisleri vardır.

12- Gayrettepe’de Defne mağazalarında birçok Kaşer Lepesah ürünler satılmaktadır.

13- Şişli’deki La Casa restoranı Hol Amoed günleri Kaşer Lepesah yemek servisi yapacaktır.

14- Caddebostan’da Denet, Gayrettepe’de Defne ve Denet Gıda mağazalarında kaşer et satışı yapılmaktadır.

15- Caddebostan Bet –El  Sinagogunda Denet Gıda’nın açtığı şubede uygun fiyatlarla Pesah mamulleri satılmaktadır.

16- Tüm satış noktalarının güncel bilgisi için www.denetgida.com.tr  adresini ziyaret edebilir, facebook’tan takip edebilirsiniz.

17- Değerli dindaşlarımızın bu duyuruya gereken önemi vereceklerinden emin olarak,  hepinizin Pesah Bayramını kutlarız.

Moadim Lesimha.