Erken Pesah kutlaması

Yahudi aleminin gelecek hafta başlayacak Pesah (Hamursuz) Bayramı vesilesi ile İsrail’de diplomatlar için düzenlenen erken kutlama yemeğine 80’den fazla yabancı misyonun temsilcisi ve gazeteci katıldı.

Dünya
3 Nisan 2017 Pazartesi

Pazar günü düzenlenen yemeğe The Israel Project ve Dünya Yahudi Kongresi  sponsor  olarak katılırken, gecenin ev sahipliğini İsrail’in eski İngiltere Büyükelçisi Daniel Taub yaptı.

Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem de yemeğe katılan diplomatlar arasındaydı.  Gecede tüm Pesah yemeği gelenekleri yerine getirildi. Tevrat’taki Yahudi halkının Mısır’dan çıkış hikayesini hatırlamak için yapılan sembolik gelenekler davetlilere açıklandı.  Türk Büyükelçi Kemal Ökem gecede bir Aşkenaz  balık yemeği olan ‘Gefilti Fish’i tattı ve uygulanan geleneklere büyük ilgi gösterdi.   

The Israel Project  Başkan Yardımcısı Lior Weintraub basına yaptığı açıklamada,  yabancı diplomatları Pesah masasının güzel yemekleri  etrafında toplanmasının Yahudi-İsrail kültürünün tanınması ve dostluk açısından çok önemli olduğunu belirtti.