Edirne Sinagogunda "Dünya İnançları-Amin" fotoğraf sergisi

Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik, Caferilik, Mevlevilik, Bektaşilik, Budizm, Süryani, Alevi, Yezidi ve var olan tüm inançları fotoğraflayanların sergisi Edirne Sinagogunda açıldı.

Dünya 0 yorum
31 Mart 2017 Cuma

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Enver Şengül Fotoğraf Atölyesince oluşturulan serginin  adı "Dünya İnançları-Amin" 

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, serginin açılışından önce gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Edirne de birçok şehrimiz gibi hoşgörü şehridir. İnançların bir arada yaşadığını göstermeyi, fotoğrafla anlatmayı düşündük. Burada Nepal, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye'de Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Konya, Antalya, Balıkesir, İzmir, İstanbul ve Edirne'den fotoğraflar var. Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik, Caferilik, Mevlevilik, Bektaşilik, Budizm, Süryani, Alevi, Yezidi ve var olan tüm inançları fotoğrafladık."

 

 

Sergiyi gezen Türk Musevi Cemaati Başkan Yardımcısı Moris Levi de  sergiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, serginin  Edirneli fotoğrafçıların Sinagogda yaptığı üçüncü sergi olduğunu söyledi.

Levi şöyle devam etti:  “Bu sinagogun bir özelliği var. Tarihinde Musevi Cemaatinin içerisindeki bölünmeyi toparlayan sinagog olarak geçiyor. Bu işlevini de devam ettiriyor neredeyse. Sergi  bütün inançları toparlayan  bir sergi olmuş, bu açıdan anlamı büyük."

 

Kurdele kesiminin ardından davetliler sergiyi ziyaret etti.

Serginin açılışına, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Musevi Cemaati üyeleri ve davetliler katıldı.

 

 

1 Yorum