Bob Dylan Nobel’i alacak

2016 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan ancak geçtiğimiz ekim ayında ödülü teslim almayacağını duyuran Bob Dylan, önümüzdeki hafta Stockholm’da basına kapalı yapılacak bir törende ödülü alacak.

Dünya
30 Mart 2017 Perşembe

2016 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan ancak geçtiğimiz ekim ayında ödülü teslim almayacağını duyuran Bob Dylan, önümüzdeki hafta Stockholm’da  basına kapalı yapılacak bir törende ödülü alacak.

İsveç  Akademisi internet yolu ile yaptığı duyuruda Dylan’ın küçük bir konser vereceği törende sınırlı sayıda konuk olacağını ve ünlü müzisyenin herhangi bir konuşma yapmayacağını duyurdu.

Törende Dylan’a Nobel madalyası ve sertifikası verilecek. Dylan eğer hazirana kadar Nobel madalyası alması ile ilgili olarak bir konuşma yapmaz ise 927.740  Amerikan doları  para ödülünü alamayacak, ancak yine de  2016 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi olarak nitelenecek. 

Robert-Allen Zimmerman adı ile doğan ve  ABD- Minnesota’da Yahudi olarak büyümüş olan Dylan, 1960’larda efsane olmuş,  şarkıları ile milyonları etkilemişti.,  Blowing in the Wind, Like a Rolling Stone, The Times They Are Changin bunlardan bazıları. 

75 yaşındaki Dylan’ın 2016 Nobel Edebiyat Ödülü’nü alması bazı edebiyat çevrelerinde şaşkınlık yaratmıştı. İsveç Akademisi ödüle neden layık görüldüğünü şu ifade ile  açıklıyor: “Amerikan müzik geleneğini şiirsel yeni bir dille ifade ettiği için”