Haim Saban’ın adı Şöhretler Yolunda

Çocuklar için yarattığı Power Rangers çizgi filmi ile tanınan, Mısır doğumlu İsrailli-Amerikalı film yapımcısı Haim Saban’ın adı Hollywood’daki Şöhretler Yolunda yerini aldı.

Dünya 0 yorum
23 Mart 2017 Perşembe

Saban’ın yarattığı Power Rangers çizgi filmi, 1993 yılından beri TV kanallarında yer alıyor. Televizyon tarihinin en uzun çizgi-roman aksiyon filmi olan Power Rangers 24 Mart’ta ABD sinemalarında uzun metrajlı film olarak vizyona girecek.

Filmde TV serisinde yer alan beş liseli kahramana ek olarak bir otistik, bir de eşcinsel kahraman bulunuyor.

Saban, adını taşıyan yıldızın Şöhretler Yoluna çakılması töreninde, yeni film için Reuters’a  şu yorumu yaptı: “Bu dünyanın  kahramanları sadece beyaz – heteroseksüel akıllı kişilerden gelmiyor. Bugün çok farklı bir dünyada yaşıyoruz. Eğer otistiksen bunu saklama, otistik çocuklar da süper kahraman olabilir.”

Los Angeles’ta bulunan ve şimdiye kadar Saban dahil 2.605 ünlünün adının kaldırıma bir yıldız eşliğinde yazıldığı cadde, Hollywood Bulvarı ile Vine Street arasında uzanıyor.

Mısır’ın İskenderiye şehrinde doğan Saban 12 yaşında İsrail’e göç etti. Liseyi ve askerlik hizmetini İsrail’de bitiren Saban önce turizm sektöründe çalışmaya başladı. Ardından Fransa’da bir plak şirketi kurdu. 1983 yılında Los Angeles’a gelen ünlü yapımcı, 1988 yılına gelindiğinde Saban Entertaintment şirketi ile onlarca TV dizisi ile filmin yapım ve dağıtımını yapıyordu.

Bugün Saban Entertaintment dünya çapında birçok dizi ve TV yapımını finanse eden uluslararası bir kuruluş.

1 Yorum