Kraliyet Ailesinden İsrail’e tarihi ziyaret

İngiliz gazetelerinin Buckingham Sarayı’ndan öğrendiklerine göre, Kraliyet Ailesi yakında İsrail’e tarihteki ilk resmi ziyaretini yapacak.

Dünya
10 Mart 2017 Cuma

Geçtiğimiz günlerde İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson’u kabul eden İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin, Kraliyet Ailesi’ni resmen İsrail’e davet etti. Rivlin’in daveti bir ilk değildi, tarihte çeşitli defalar Kraliyet Ailesi, İsrail’e davet edildi. Ancak hiçbir zaman İngiliz Kraliyet ailesinden herhangi bir kişi resmen ülkeyi ziyaret etmedi.

En son olarak İsrail’e  giden  Prens Charles’ın ziyaret sebebi de Şimon Peres’in cenazesi idi.  The Telegraph gazetesinin yazdığına göre, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth geçtiğimiz yılın 30 Ağustos  itibarı ile 116 ülkeye 265 resmi ziyaret yaptı, ancak İsrail’e hiç gitmedi. 

Gerek Edinburg Dükü Prens Philip’in 1994 yılında yaptığı ziyaret,  gerek  İngiliz Tahtı Varisi  ve Wales Prensi Charles’ın 1995 ve 2016 yılı ziyaretleri de resmi bir nitelikte değildi.  

İngiliz gazetelerine şimdilik İsrail’i resmen hangi Kraliyet ferdinin ziyaret edeceği bilgisi ulaşmadı.  Söz konusu haber Buckingham Sarayı tarafından daha teyit edilmiş değil.