New York Valisi’nden ‘antisemitizme sıfır tolerans’ sözü

İsrail’i ziyaret eden NY Valisi Andrew Cuomo, ABD’de son zamanlarda görülen antisemit olayları ‘menfur olaylar’ diye tanımlayarak kınadı ve ABD yönetiminin bu tip olaylarla mücadele etmek için olağanüstü önlemler alacağına söz verdi.

Dünya
8 Mart 2017 Çarşamba

Andrew Cuomo bir günlük İsrail ziyaretini, ABD’de artış gösteren antisemit olaylara karşı dayanışmanın bir göstergesi olarak tanımladı. Cuomo, kısa ziyaretinde yaptığı konuşmada ilk olarak Brooklyn’deki Yahudi mezarlığında zarar gören mezar taşlarına değindi. Kudüs’te Yad Vaşem Holokost Müzesinde konuşan Cuomo, olayların New York Eyaleti’nin gelenek ve inançlarını ihlal ettiğini belirtti. Cuomo ayrıca, eyalet yönetiminin olaylara karışanların bulunması için ödül koyduğunu ve özel bir polis ekibinin olayları araştırmak üzere görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Cuomo İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’le beraber düzenledikleri basın toplantısında, “New York Eyaleti doğası gereği farklılıkları kutlayan, kabul eden bir eyalettir. Kaynaşma ruhuna inanır ve kimseye karşı ayrımcılık yapmaz. New York’un ilkeleri değiştirilemez. Değişmeyecektir. Siyasi rüzgârlar da değiştirmeyecektir” dedi.