Yahudi kurumlarına defalarca bombalı saldırı tehdidi gerçekleştiren kişi tutuklandı

St. Louis’te yaşayan Juan Thompson İnkar ve İftira ile Mücadele Birliği (ADL) ve çeşitli Yahudi cemaatleri kurumlarına, en az sekiz bombalı saldırı tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Dünya
8 Mart 2017 Çarşamba

ABD Güney New York Savcılığı, 31 yaşındaki Juan Thompson’ın, tehditlerinin bir kısmını internet ortamından takip ettiği eski sevgilisinin adını vererek gerçekleştirdiğini açıkladı. Savcılık, Thompson hakkında, internet ortamında rahatsız edici takip ve taciz yaptığı için, en fazla beş yıl hapis cezasıyla, suç duyurusunda bulundu. Savcı Preet Bharara tarafından yapılan açıklamada, “Bugün Juan Thompson hakkında, eski sevgilisini takip ve taciz ederek, onun adına ADL ve bazı diğer Yahudi kurumlarını bombalı saldırılar düzenlemekle tehdit ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk. İnsanlar ve kurumların, ırk ve dine dayalı sebeplerle, motivasyonları her ne olursa olsun şiddetle tehdit edilmeleri, kabul edilemez ve Amerikan yapısına aykırı bir suçtur. Bizler kendimizi tehditleriyle, bu korku ve nefreti kışkırtan suçluları takip etmeye ve yargılamaya adadık” dendi.

NBC, farklı kaynakların da Thompson’ın daha önce işlenmiş suçları kopyalamaya çalışan biri olduğunu söylediklerini ve müfettişlerin Yahudi kurumlarına gelen tehdit dalgasının ardında olduğunu düşündükleri başka kişileri de aramaya devam ettiklerini bildirdi.

Thompson tehditlerinin bir kısmını taciz ettiği eski sevgilisinin adını, bazılarını ise, kendisini tuzağa düşürülüyormuş gibi göstermek adına, kendi ismini kullanarak yaptı. Bu amaçla Thompson’ın geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden, eski sevgilisini tehditler savurmakla ve bu tehditleri kendisi yapıyormuş gibi gösterecek tuzaklar kurmakla suçladığı mesajlar yayınladığı öğrenildi.

Thompson ayrıca Twitter üzerinden tehdit altındaki Yahudi kişilerin yanlarında olduğunu belirten mesajlar atarak destekte bulundu.

Diğer yandan hakkındaki FBI raporuna göre Thompson, bahsi geçen ve Ocak ile Şubat aylarında yapılan tehditlerin en az son sekiz adedini e-posta yoluyla kendi gerçekleştirdi. Şikayet raporuna göre Thompson aralarında ADL, New York ve San Diego’da bulunan çeşitli Yahudi kurumları, New York’ta ve Michigan’daki Yahudi okulları ve New York’taki Yahudi Tarihi Müzesi’ne tehdit postaları gönderdi. 1 Şubat’ta okullara yolladığı tehditlerde Thompson, Connecticut’ta bulunan Newtown’da 2012 yılında gerçekleşen silahlı saldırıya atıfta bulunarak bir “Yahudi Newtown”ından bahsetti.