Mercedes’te İsrail teknolojisi

Dünyanın en prestijli araba üreticisi geleceğin arabasında İsrail’in Gauzy firmasının geliştirdiği teknolojiyi müşterilerine sunacak.

Dünya
3 Mart 2017 Cuma

Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre Guzy-Mercedes ortaklığı, geleceğin sürücüsü ve yolcularının araba tecrübesini devrim niteliğinde değiştirecek.

Guzy’nin geliştirdiği teknoloji sayesinde geleceğin Mercedes’inde ön ve yan camlar bir anda saydam bir ortamdan dokunmatik bir bilgisayar ekranına dönüşebilecek.

Araba hareket ettiğinde yan camlar tekrardan normal saydam halini alırken, ön cam  yarı saydam olarak hız, RPM, navigasyon gibi bilgileri şoförün gözünü yoldan ayırmadan yansıtabilecek.   

Guzy’nin interaktif teknolojileri sayesinde geçilen yollar-bölgeler hakkında bilinmesi gereken bilgiler anında arabanın camlarına yansıtılabilecek.  Söz konusu teknoloji,  pazarlama ve reklamcılığın da medya kavramını yeniden tanımlayabilir.  Arabada giderken hiç bilmediğiniz bir bölgedeki otel, lokanta gibi ticari kuruluşların  reklamları bir anda yan camlarda belirebilir.  Yer ve zamana bağlı olarak internet ve GPS konum bilgisi  sayesinde çalışan bu teknik, halen yoğun olarak Facebook, Google firmaları tarafından kullanılıyor.

Gauzy şirketinin kurucu ortaklarından Eyal Peso, söz konusu  saydam  LCD ( Likit Kristal Ekran) teknoloji konusunda son üç yıldır Mercedes ile ortak çalıştıklarını belirtti.