ABD’de sinagoga ateş edildi, İngiltere’de müzeye tehdit

ABD-Indiana’da Evansville Sinagogu İbranice kursu binasına dışarıdan bir el ateş edildi.

Dünya
2 Mart 2017 Perşembe

Pazartesi günü binanın camını kırık bulan yetkililer, önce kırık camın bir kaza eseri olduğunu sandılar, ancak yapılan incelemede içeride parçalanmış kurşun çekirdekleri bulundu.

Saldırı polise intikal edince, olay yerini inceleyen uzmanlar saldırganın binanın arkasına kadar geldiğini ve oyun parkından pozisyon olarak ateş ettiğini ortaya çıkardı. 

Pazar gecesi yaşandığı sanılan olay hakkında basına konuşan Sinagog Hahamı Rav Gary Mazo, “Bizi korkutmak istiyorlar ancak başaramayacaklar” dedi.   

Evansville Polisi ve FBI olayı ortak olarak soruşturuyor. 

 Londra'da Yahudi Müzesine  bomba ihbarı 

Londra’da da Yahudi Müzesini pazartesi günü öğleden sonra telefonla arayan kimliği belirsiz kişiler bomba ihbarı yaptı. İhbar üzerine müzeyi ziyaret eden iki okul grubu ve diğer ziyaretçiler boşaltıldı. 

Polis müzeyi aradı ancak herhangi bir patlayıcı madde bulamadı.  Müze müdürü Abigail Moris basına yaptığı açıklamada, müzeyi her yıl okullar dahil binlerce kişinin gezdiğini, bunların yüzde 95’nin Yahudi olmadığını belirtti. 

Moris şöyle konuştu: “Biz antisemitizm ve önyargı ile duvarları yıkarak, aksine  köprüler inşa ederek mücadele ediyoruz.”